PONTI ocet balsamiczny Di Modena Capsula Oro 250ml
za sztukę:
26,90 zł
ze sprzedawcą:
Zobacz wszystkie metody wysyłki.
Gwarancja na okres 24 miesiące.
Ten produkt ma ograniczone prawo odstąpienia od umowy.
Parametry produktu
- Stan:
- Nowy
- Stan opakowania:
- oryginalne
- Marka:
- Ponti
- Nazwa handlowa:
- Ocet balsamiczny
- Pojemność:
- 250
- Rodzaj:
- ocet balsamiczny
- EAN (GTIN):
- 80228509

Ponti to historia rodziny, której nazwisko stało się synonimem octu. Ponti to ocet Włoch. Na logo widnieje data urodzenia: 1787 - to rok, w którym rodzina Ponti spotyka się z octem na wzgórzach Novara i Modena dając początek historii, która trwa od 9 pokoleń.
W 2009 roku Ocet balsamiczny Ponti z Modeny otrzymał certyfikat I.G.P. (Chronione oznaczenie geograficzne).
Jest tylko jeden sposób na przygotowanie octu balsamicznego z Modeny I.G.P. i ustalają go zasady Przepisów Produkcyjnych. Musi być produkowany wyłącznie w wytwórniach octu w prowincjach Modena i Reggio Emilia z moszczu otrzymanego z 7 najczęściej uprawianych winorośli w Emilia Romagna - Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana i Montuni - co gwarantuje doskonałą kwasowość i cukry. Do tych moszczów dodaje się ocet winny i pewien procent octu winnego dojrzewającego co najmniej 10 lat. Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. dojrzewa w pojemnikach ze szlachetnego drewna w piwnicach na ocet, w środowisku o idealnej temperaturze i wentylacji.
Ocet Balsamiczny z Modeny I.G.P. Ponti urodził się w fabryce octu w Vignola, u podnóża wzgórz Modeny, z ilością moszczu, czasem dojrzewania i minimalną gęstością wyższą niż określone w Regulaminie. To efekt doświadczenia i umiejętnej sztuki rygorystycznego doboru surowców i jakości.
Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. Ponti jest wynikiem powolnego dojrzewania wysokiej jakości octu winnego Ponti i moszczu winogronowego, gotowanego i zagęszczanego w kadziach, beczkach i barriques z różnych gatunków drewna i przez różne okresy w zależności od przepisu. Nasze octy balsamiczne z Modeny I.G.P. najlepsze dojrzewają w beczkach o trzech różnych esencjach, z których każda nadaje octowi szczególne właściwości: dąb - delikatny i waniliowy zapach, kasztan - aromatyczna szorstkość taniny i wiśnia - słodki aromat owoców. Beczki są utrzymywane w naturalnej temperaturze w piwnicy z octem, aby uzyskać maksymalne korzyści z klimatycznych zmian pór roku.

OCET BALSAMICZNY Z MODENY I.G.P. CAPSULA ORA dojrzewający 12 MIESIĘCY
JAKOŚĆ
Zrodzony z połączenia gotowanego moszczu i doskonałego octu winnego Ponti. Dojrzewa i starzeje się w dębowych beczkach.
SMAK
Idealna równowaga o słodko-kwaśnym smaku.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Wzmacnia smak i aromat czerwonych mięs, wytrawnych serów, warzyw, truskawek i lodów śmietankowych.
Kwasowość 6%.


